Internet snelheid | Welke heb ik nodig?

Nagenoeg iedereen die in bezit is van een mobiele telefoon of laptop gebruikt deze om verbonden te zijn met het internet. Bij het gebruik van het netwerk is het van belang dat je kijkt naar de internetsnelheid. Iedere aanbieder heeft een eigen snelheid, hier moet je dus even goed bij stilstaan. Wij laten je in dit artikel zien welke internetsnelheid het beste bij je past aan de hand van je internetgebruik. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om een daadwerkelijke keuze te maken voor jouw abonnement. Belangrijk is dat je weet dat de internetsnelheid altijd wordt weergegeven in megabits per seconde (Mb/s) 


Beperkt internetgebruik

Voor de mensen die maar een computer of telefoon in huis hebben is het vaak niet zo noodzakelijk om een sterke verbinding te hebben. Dit is voornamelijk voor de mensen die alleen maar hun e-mails moeten checken. Voor deze groep mensen raden we een snelheid aan van 20 Mb/s. Groot voordeel van een lagere snelheid is het feit dat je ook aanzienlijk minder geld kwijt zal zijn voor jouw maandelijkse abonnement.  Het kan je dus aardig wat geld besparen.

Gemiddeld internetgebruik

Onder gemiddeld internetgebruik verstaan we de mensen die meerdere computers of telefoons in huis hebben. Dit zijn de mensen die echt dagelijks verbonden zijn en die met regelmaat video’s bekijken op bijvoorbeeld YouTube of Netflix. Door te kiezen voor een snelheid van minimaal 20 Mb/s zal je in staat zijn om nagenoeg alles met het netwerk te doen. Als je een iets hoger netwerk kiest zal je tevens in staat zijn om bijvoorbeeld ene keer een film of een paar liedjes te downloaden. Dit is de meest gekozen internetsnelheid die je op dit moment kunt vinden binnen de telefoniemarkt.

Intensief internetgebruik

Dan rest ons nog de mensen die hun internet zeer intensief gebruiken. In dit geval gaat het om de mensen die met meerdere mensen in huis wonen die allemaal behoefte hebben aan veel internet. Door een abonnement van minimaal 50 Mb/s zal je echt alles op hetzelfde moment binnen het netwerk kunnen doen. hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om online te gamen of om een zwaar bestand te downloaden. Door de hoge snelheid weet je zeker dat je zeker dat iedereen in huis veel internet kan gebruiken.
 

Wat is de werkelijke snelheid?

Belangrijk is nog wel dat je weet dat de werkelijke internetsnelheid natuurlijk afhankelijk zal zijn van wat de omstandigheden van het geval. De werkelijke internetsnelheid is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Type verbinding (kabel, DSL of glasvezel)
  • Afstand tot de wijkcentrale bij DSL
  • Bekabeling

Los daarvan is het natuurlijk wel verstandig om de informatie uit dit artikel te gebruiken bij het maken van een keuze. Door te kiezen voor een internetsnelheid die aansluit bij wat je zoekt zal je in staat zijn om optimaal gebruik te maken van het internet bij jou in huis, zonder dat je last hebt van vertragingen of iets dergelijks. 

 

Wil jij zien welke deals wij hebben voor jouw gewenste internet snelheid? vergelijk nu alle opties hier