Verhuizen? Welke providers zijn er in jouw nieuwe regio?

Mensen die verhuizen zullen het een en ander moeten regelen. Een van de dingen die mensen nog wel eens over het hoofd willen zien is de verandering van de internet provider. Bij het verhuizen is het namelijk een prima optie om een nieuw voordelig internet pakket af te sluiten. Wanneer je van plan bent om deze stap te maken zal je enkele vragen hebben. Hoe verander ik bijvoorbeeld van internet provider? En welke internet provider kan ik precies krijgen? Om antwoord te krijgen op deze vragen zal je snel verder moeten lezen, we laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

Altijd op tijd regelen

 Wanneer je gaat verhuizen is het van cruciaal belang dat je alles op tijd regelt rondom de tv en het internet. Het laatste wat je wilt is namelijk er achter komen dat er nog niets geregeld is. Na de verhuizing wil je niets liever dan op de bankt zitten en kijken naar jouw favoriete serie. Het is van belang om het nieuwe pakket uiteraard af te stemmen op je nieuwe adres. Onze tip is om dit toch wel twee tot vier weken voor de verhuizing al te doen. Aangezien er altijd wat tijd in gaat zitten weet je zo zeker dat het allemaal op tijd binnen zal zijn. In sommige gevallen is het mogelijk om je internetprovider  gewoon om te zetten naar je nieuwe adres. Dit is dus met name handig voor de mensen die niet willen wisselen van provider. Meer informatie omtrent het meeverhuizen kan je altijd even aanvragen bij je provider. Het is een handige manier om tijd en moeite te besparen, al loop je natuurlijk wel de deals mis die je anders zou hebben gehad. 

Een volledig nieuwe woning

Het kan zijn dat je verhuist naar een nieuw gebouwde woning. In dit geval wordt het wat makkelijker gemaakt om de aansluitingen te regelen Over het algemeen zal de projectontwikkelaar of aannemer in je nieuwe alle aansluitingen regelen voor het internet. Hier hoef je zelf dus niet meer mee aan de slag te gaan. Mocht dit nu niet gebeurt zijn dan is het belangrijk om dit altijd zelf op tijd te regelen. Het handigste is om dit online even te regelen. Door hier op tijd naar te kijken zal je een hele hoop geld besparen, je moet namelijk extra betalen wanneer het later wordt geregeld. Er zijn verschillende vormen van internet zoals kabelinternet en DSL-internet. In nieuwbouwwijken wordt tegenwoordig vooral glasvezel internet aangelegd. Belangrijk is natuurlijk wel dat je glasvezel alleen kunt gebruiken wanneer dit is aangelegd bij jou in de wijk. Bij de oudere huizen is er vaak niets geregeld en zal je wel alles zelf moeten doen. 

Hoe verander ik van internet provider

In tegenstelling tot wat mensen nog wel eens willen denken is het veranderen van internet provider niet zo een twee drie geregeld. Je zal namelijk met een aantal zaken rekening moeten houden. Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we de belangrijkste zaken hieronder even voor je op een rijtje gezet, zo weet je precies waar je op moet letten bij het veranderen van internet provider: 

 

Kijk naar de contractperiode
Voordat je ook maar iets doet is het van belang dat je kijkt naar de contractperiode. Deze contractperiode laat je namelijk zien hoe lang je contract nog loopt bij een bepaalde provider. Afhankelijk van de regels van de provider zal je te maken hebben met een bepaalde opzegtermijn, deze is over het algemeen vaak een maand. Indien je contract nog voor een aantal maanden loopt zal je mogelijk een boete moeten betalen wanneer je voor de contractperiode wilt overstappen. Het is overigens niet zo dat verhuizing geldt als een gegronde reden voor een opzegging, je kunt er dan ook niet zomaar vanaf. 

 

Doe een postcode check
Indien je van je contract af kunt en je graag van provider wilt wisselen is de volgende stap de postcodecheck. Het is namelijk zo dat niet iedere provider op hetzelfde adres kan leveren. Dit is dan ook de reden dat wij je aanraden om een speciale postcodecheck te doen. aan de hand van deze check kan je precies zien welke providers er in staat zijn om bij jou thuis te leveren. Dit zijn bijvoorbeeld de providers die wel of niet glasvezel aanbieden. Het enige wat je voor een dergelijke test hoeft in te vullen is je postcode en je nieuwe adres. 

 

Bepaal je gebruik
Om er achter te komen welke internetsnelheid je nodig hebt en welke aanbieder dit kan bieden is het verstandig om jouw gebruik in kaart te brengen. Aan de hand van je internetgebruik ben je namelijk in staat om een selectie te maken met de beschikbare pakketten. Zo is het bijvoorbeeld handig om na te denken over welke zenders je precies wilt hebben en wat je met je internet wilt gaan doen. Mensen die het leuk vinden om de gamen hebben een snellere internetsnelheid nodig dan mensen die dit niet nodig hebben. 

 

Gebruik een overstapservice
Wij raden je echt aan om een overstapservice te gebruiken bij het veranderen van provider. Dankzij deze service is het namelijk een stuk eenvoudiger om uit te komen bij de juiste aanbieder. Je kunt natuurlijk ook altijd even via deze site gebruik maken van de vergelijkingstool als je het zelf wilt doen. dankzij deze optie hoef je alleen nog maar het papierwerk in te vullen en op te sturen.

Door de huidige aanbieders op het gebied van internet providers te vergelijken zal je in staat zijn om voor je verhuizing over het beste internet te beschikken. Doe dit echt op tijd, zo kan je na de verhuizing lekker ontspannen op de bank gaan zitten. Dankzij de tips en tricks uit dit artikel zal het veranderen van internetprovider in ieder geval al een stuk eenvoudiger zijn dan voorheen!

Wil jij weten of jouw nieuwe woning snelle internet kan hebben? vergelijk nu de beste internet providers in jouw nieuwe regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *