Klantenservice 75%
Prijs 95%
Aanbod 50%
4.5/5

Tele2 internet | Wat is dat?

Tele2 is in 2019 een samenwerking aangegaan met T-Mobile om glasvezel internet te kunnen leveren. Een slimme zet, want op deze manier kan tele2 internet snelheden tot maar liefst 100mb aanbieden. Met het leveren van 100mb internet, is tele2 een serieuze internet leverancier en concurrent op de internet markt.

Maar is het dan de juiste provider voor jou?

Helaas is glasvezel alleen verkrijgbaar in een kleingebied in Nederland, dus een internet snelheid van 100mb is afhankelijk van jouw postadres.

Doe daarom gauw een postcode check:

Tele2 | Prijs Review

Tele2 is een van de goedkoopste providers van Nederland. Dit is te danken aan het feit dat tele2 dingen graag simpel houdt. Zij bieden klanten in hun woorden: “gewoon goed internet”. Daarmee bedoelen ze waarschijnlijk dat de 20mb internet optie die ze bieden, voldoende is voor wat de meerderheid van mensen online doen. 

Lees hier alles over postcodes en internet leveranciers

Verder kan tele2 besparen op monteur en installatie kosten. Dit doen ze door klanten zelf hun internet, telefonie en digitale TV thuis aan te sluiten. Als je liever toch een monteur wilt laten langskomen, komen daar extra kosten bij. Maar tegenwoordig kan iedereen wel een media box, telefoon en TV installeren toch?

Precies hoeveel je per maand kwijt bent is afhankelijk van het soort pakket die je afneemt bij tele2. Vaak denkt men dat je bij tele2 alleen een alles-in-1 pakket kan afnemen (internet, telefonie en Tv). Maar dat is absoluut niet waar, er zijn wel verschillende combinaties mogelijk tussen internet telefonie en digitale TV.

internet vergelijken

Vergelijk Tele2

Tele2 is dus een serieuze partij die snelle internet kan leveren op sommige locaties voor een zeer scherpe prijs, maar hoe zit dat voor mensen die geen glasvezel internet kunnen krijgen op hun postcode? Die maken dan gebruik van Tele2 ADSL internet van maar 20mb. Geen paniek, dit is vaak genoeg voor mensen met simpele internet activiteiten als email en youtube, maar het kleine aanbod is wel het achilles hiel van tele2 internet. Het is dus of razendsnel, of een minimale snelheid, er zit niks tussenin.

Lees hier alles over internet vergelijken

Activiteit Mbp/s
Spotify
2Mbs
Email
<1Mbs
Youtube
5Mbs
Netflix
10Mbs

Wat kan ik met 20mb Internet?

Tele2 levert een betrouwbare internetverbinding via ADSL. Dit houdt in dat het internet via de telefoonlijn wordt geleverd. Er wordt echter maar één snelheid geboden, namelijk 20mbps. Met 20mbps kun je gerust een avondje Netflix kijken, een middagje YouTube filmpjes bekijken, de hele dag Spotify luisteren en TV kijken in hoge kwaliteit. 

Maar wanneer je meerdere dingen tegelijk gaat doen, grote bestanden wilt downloaden en met meerdere personen gebruik maakt van het internet, dan zal dit waarschijnlijk niet genoeg zijn. De optie om alleen internet af te sluiten bij tele2 kan een degelijke optie zijn voor mensen die geen interesse hebben in telefonie of digitale TV. Een Alles-in-1 optie is ook mogelijk bij Tele2, lees meer over wat een alles-in-1 pakket inhoud

Voor wie is Tele2 internet dan geschikt?

De pakketten van Tele2 zijn ideaal voor 1 of 2 persoonshuishoudens die niet veel willen betalen voor internet, TV en/of bellen. Bij Tele2 bieden ze namelijk verschillende pakketten aan voor een zeer betaalbare prijs. Maar let er wel op dat ze ook minder bieden dan andere aanbieders. Je krijgt dus wel een beetje waar je voor betaald, maar dat hoeft geen enkel probleem te zijn. Als je niet veel gebruikt, dan wil je natuurlijk ook niet betalen voor dingen die je niet nodig hebt. De pakketten van Tele2 zijn daarom ideaal voor mensen die alleen de meest bekeken TV-zenders willen hebben en het internet niet super veel gebruiken.

 

Daarnaast is Tele2 ook ideaal als je nog niet helemaal weet wat je nodig hebt en wilt. Je kunt je abonnement namelijk precies samenstellen zoals jij wilt. En als je wensen veranderen, dan kun je gewoon je pakket wijzigen.

Overstappen naar Tele2

De overstap van je huidige aanbieder naar Tele2 is ontzettend makkelijk. Wanneer je je bestelling bij Tele2 plaatst kun je aangeven dat je wilt dat je abonnement bij je huidige aanbieder opgezegd moet worden. Tele2 zegt dan alle contracten gratis voor je op. Maar als je de contracten liever zelf opzegt, dan mag dat natuurlijk ook.

Bekijk van tevoren het contract van je huidige aanbieder en let hierbij vooral op de contract- en opzegtermijn. Het kan namelijk zijn dat je huidige provider een afkoopsom in rekening brengt als je het contract voor de afgesproken einddatum beëindigd.

Hoe installeer ik internet, telefonie en digitale TV?

Nadat je je bestelling hebt geplaatst bij Tele2 ontvang je een mail met onder andere de verwachte installatiedatum. Deze installatiedatum wordt later ook nog bevestigd. Het installatiepakket wordt met de post naar je huis verzonden. In het installatiepakket zit alle apparatuur, benodigdheden en handleiding die je nodig hebt om je product te installeren. Dit pakket ontvang je uiterlijk 2 werkdagen voor de opleverdatum.

Je kunt niet direct alles gaan installeren, wanneer het pakket binnen is gekomen. Je moet eerst wachten totdat Tele2 je het teken heeft gegeven dat dit kan. Wanneer je alles aansluit voordat je van Tele2 een teken hebt ontvangen, zal het namelijk nog niet werken. Tele2 moet je namelijk aansluiten op hun netwerk, voordat het kan werken. 

Bekijk van tevoren het contract van je huidige aanbieder en let hierbij vooral op de contract- en opzegtermijn. Het kan namelijk zijn dat je huidige provider een afkoopsom in rekening brengt als je het contract voor de afgesproken einddatum beëindigd.

Modem installatie

Hoe je je modem precies moet installeren hangt af van een aantal zaken. Op de website van Tele2 kun je met een interactief filmpje precies zien hoe je je modem moet installeren. Tijdens dit filmpje worden er vragen gesteld, waarbij je op het voor jou geldende antwoord moet klikken. En aan de hand van jouw antwoorden leggen ze je uit hoe je je modem moet installeren. Het maakt niet uit als je overstap van een ADSL of glasvezel-provider, een kabelmaatschappij, als je hiervoor nog helemaal geen provider had of al een Tele2 klant bent. Wat je situatie ook maar is, met behulp van dit filmpje kun je eenvoudig zelf je modem installeren.

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de handleiding volgen. Hierin wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je alles aansluit.

Tele2 monteur aan huis

Vind je het toch allemaal maar ingewikkeld en heb je het idee dat het je toch niet zelf gaat lukken? En je hebt ook niemand die je hiermee kan helpen? Dan is dit ook helemaal geen probleem. Je kunt namelijk altijd contact opnemen met Tele2. Zij zullen dan een afspraak met je maken, zodat er een monteur bij je langs kan komen om het installeren voor je te doen. Het installeren moet natuurlijk geen obstakel zijn om gewoon te kunnen genieten van telefoon, internet en televisie!

Wat is digitale TV van Tele2?

Bij Tele2 kun je kiezen voor TV light en TV basis. Met TV light krijg je toegang tot 34 TV-zenders. Hierbij horen de 20 populairste tv-zenders, waarvan 19 in HD. Bij TV basis krijg je toegang tot 54 TV-zenders, waarvan 28 in HD.

Bij beide pakketten heb je standaard interactieve tv, hierdoor heb je toegang tot Online TV, Programma Gemist en de Videotheek. Door Online TV kun je op al je apparaten TV kijken. Met Programma Gemist kun je programma’s, van bepaalde zenders, tot 10 dagen na de uitzending terugkijken. En met de Videotheek kun je eenvoudig films en series on demand huren. Daarnaast kan je je favoriete programma’s opnemen en tijdens het tv kijken het programma pauzeren en terugspoelen.

Bieden beide pakketten nog niet genoeg? Dan kan je deze nog uitbreiden met extra pakketten. Zo is er het Pluspakket, waarmee je 27 extra zenders krijgt. Voor filmliefhebbers is er het Film1 pakket, waarmee je onbeperkt film kunt kijken. Kijk je graag naar je favoriete sporten zoals voetbal, tennis en meer, dan is er het Ziggo Sport Totaal pakket. En als laatste is er nog het TV Erotiek pakket.

Tele2 vergelijken met de rest

Benieuwd ervoor staat in vergelijking met andere internet aanbieders? Vergelijk nu gratis alle internet providers in jouw regio!
Zo kan je makkelijk zien wat andere internet providers te bieden hebben.

INTERNET VANAF 22€ PER MND